Støtteforeningen for Gigtforskning
ved Parker Instituttet

Nyheder og kommende arrangementer

Invitation til foredrag om "Rygsmerter, undersøgelse og ny behandling"

Tirsdag d. 17. oktober 2017 kl. 13.30 i Rådhushallen, Frederiksberg Rådhus.


Indledning v/formanden for Støtteforeningen for Gigtforskning ved Parker Instituttet tidligere viceborgmester Karin Dubin

 • Rygsmerter. Hvor kommer de fra?
  v/ professor, dr.med. Henning Bliddal, Parker Instituttet

 • Røntgen og/eller MR-skanning af rygge?
  v/ overlæge, PhD Mikael Boesen, Parker Instituttet, Frederiksberg Hospital

 • Behandling af langvarige rygsmerter
  v/ overlæge, dr.med. Stine Amris, Reumatologisk klinik, Frederiksberg Hospital

 • Gigtforeningens tilbud til rygpatienter
  v/ direktør Mette Bryde Lind, Gigtforeningen

 • Cannabis mod smerter – hvad ved vi?
  v/ professor, PhD Robin Christensen, Parker Instituttet

Afslutning: v/ Karin Dubin

Alle er velkomne

Hent pdf vedr. dette arrangement
Hent pdf vedr. dette arrangement

"Bevægelse i vand" flytter til Flintholm Svømmehal

Skoleleder Poul Henrik Glasius (AOF) orienterer:

Frederiksberg kommune har indtil nu betalt den meget høje leje for brug af svømmehallen på Frederiksberg Hospital. Men efter opførelsen af den ny Flintholm Svømmehal har kommunen meddelt, at den kun vil yde støtte til gennemførelse af hold på dette sted. AOF har derfor valgt at flytte enehold for at kunne fastholde de lave priser for ”Bevægelse i vand”.

AOF har fået tilsagn om at kunne gennemføre det samme antal hold som hidtil, men ikke på de tider, der indtil nu har været til rådighed. Ved ansøgningen om tider har AOF derfor valgt at tage hensyn til de mange ønsker om flere hold i de lyse timer, så deltagerne kan komme frem og tilbage i dagslys. Ændringerne får desværre det resultat, at nogle undervisere har måttet melde fra, og mange deltagere må finde sig i at skifte underviser og tid for kurset. AOF oplyser, at der er lagt meget arbejde i at få puslespillet til at gå op, men at ikke alle har kunnet stilles tilfredse.

Undervisningen vil foregå i et separat bassin i svømmehallens wellness-område, hvor bassin og omklædning ikke er synlig fra den store svømmehal. Elevatoren sørger for, at alle kan nå frem til området.

Svømmehold i Flintholm Svømmehal

Her kan du se alle svømmeholdene. Dage og tider. Ved hvert hold er anført antal ledige pladser. Ved hold, der er overtegnede, kan du blive skrevet op på en venteliste til det enkelte hold. Ring til AOF på 3816 0332 for nærmere oplysninger

Svømmehold efterår 2017 Hent pdf oversigt over svømmeholdene.

Reumatologien forbliver på Frederiksberg Hospital.

Formand for Støtteforeningen, Karin Dubin, orienterer:

Det ser nu ud til, at rygterne om at flytte reumatologisk afdeling fra Frederiksberg til Glostrup har været grundløse. Reumatologien skal fortsat forblive på Frederiksberg Hospital.

Det betyder, at opbrydning af teams og behandlergrupper ikke bliver til noget, og at den praksis, at hver kronisk patient har sin egen speciallæge også fortsætter. Det betyder endvidere, at de mange gigtpatienter fra den centrale by fortsat skal behandles her og ikke rykkes til forstæderne.

Rigtig mange patienter vil modtage denne meddelelse med stor glæde, er jeg sikker på. For Parker Instituttet betyder det, at patienterne fortsat er lige ved hånden, når forskning og klinik ikke adskilles. En adskillelse ville også have medført vanskeligheder med fondsstøtten. Alt i alt er status quo den bedste løsning.

Karin Dubin
Formand for Støtteforeningen for Gigtforskning ved Parker Instituttet